Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Projektledare till kemikaliecentrum – hälsorelaterad miljögiftsövervakning, Stockholms stad

Stockholms stad, Stockholm

Ansök nu

Stockholms Stad, Miljöförvaltningen, Miljöanalys, Kemikaliecentrum

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Vill du vara med och bidra till ett giftfritt Stockholm? Är du duktig på att analysera kemiska hälsorisker och vill arbeta med hur vi kan minska dessa? Nu söker vi på miljöförvaltningen en självgående och driven projektledare för att utveckla vårt arbete med hälsorelaterad miljögiftsövervakning.

Kemikaliecentrum är en del av miljöförvaltningen och är Stockholms stads stödfunktion i kemikaliefrågor. Kemikaliecentrum arbetar sedan flera år med att analysera och beräkna förekomsten av farliga ämnen i stadens verksamheter både för att identifiera möjliga risker som behöver åtgärdas och för att bedöma effekten av genomförda åtgärder. Det sker genom analyser av varor och byggmaterial – både nya och sådana som redan finns i våra lokaler och verksamheter, genom beräkningar och utdrag ur register över till exempel byggvaror och kemiska produkter, samt genom analyser av inomhusmiljön. I detta arbete samarbetar vi med kommersiella laboratorier, konsulter och forskningsinstitutioner. För att utveckla detta arbete ytterligare söker vi nu en projektledare till en nyinrättad tjänst.

Ditt uppdrag som projektledare
Ditt huvudansvar som projektledare blir att samordna och utveckla de här mätningarna och beräkningarna till en mer långsiktig övervakning som både kan följa trender och identifiera nya risker. Du kommer också vara spindeln i nätet för de provtagningar och kemiska analyser som görs inom specifika projekt och uppföljningar. Du rapporterar till enhetschef för kemikaliecentrum.

Du kommer även att:

 • planera och projektleda undersökningar samt tolka resultat

 • upphandla och hålla kontakt med kommersiella laboratorier och konsulter för genomförande av analyser

 • utveckla samarbeten med forskningsinstitutioner för gemensamma studier

 • samarbeta med kemikaliecentrums specialister, planera och hålla ihop provtagningar av varor, material och produkter

 • bearbeta och analysera förekomsten av farliga ämnen genom inköps- och användningsdata

 • presentera resultat av undersökningar skriftligt och muntligt för ett brett spektrum av målgrupper.

Dina erfarenheter och kompetenser

Vi söker dig som har:

 • högskoleexamen inom miljökemi eller toxikologi, alternativt annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig

 • minst två års arbetslivserfarenhet av att analysera och bedöma kemikalierisker i vardagen

 • erfarenhet av ledande eller samordnande funktion i projekt där flera personer från olika organisationer har bidragit

 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:

 • forskarutbildning

 • haft budgetansvar

 • erfarenhet av att planera och genomföra systematisk miljöövervakning.

För oss är dina personliga förmågor och färdigheter viktiga och därför kommer vi lägga stor vikt vid dessa. Som projektledare hos oss behöver du vara strukturerad och driva ditt eget arbete framåt för att nå uppsatta mål. Du kan både hantera delarna i komplexa uppgifter och förstå det större sammanhanget du verkar i. För att lyckas i rollen behöver du har ett intresse för att förstå kommunens förutsättningar och bidra till stadens arbete för en giftfri miljö.

Eftersom arbetet sker i nära kontakt såväl med kollegorna på kemikaliecentrum som med verksamheter i staden, analyslab och forskare är det viktigt att du har lätt för att samarbeta, kommunicera och knyta kontakter.

Vi är nyfikna på vem du är. Känner du igen dig i ovanstående beskrivning och är intresserad av en ny utmaning? Varmt välkommen med din ansökan!

Mer om Miljöförvaltningen och kemikaliecentrum
Stockholms stad har beslutat om en kemikalieplan för att arbeta mot att nå visionen om ett giftfritt Stockholm. Innehållet i kemikalieplanen utgår från miljökvalitetsmålet giftfri miljö och Kemikalieinspektionens handlingsplan för en giftfri vardag. Som stöd för arbetet har staden inrättat ett Kemikaliecentrum som för närvarande består av en enhetschef och sex projektledare. Avdelningen för Miljöanalys består av cirka 25 medarbetare som arbetar med strategiskt program och projektverksamhet samt miljöövervakning och är expertstöd inom områdena vatten, klimatanpassning och natur samt kemikalier.

Miljöförvaltningen, med cirka 260 anställda arbetar för att alla i Stockholm ska leva i en frisk och hälsosam miljö. Förvaltningens arbetsområden är mycket varierande, det kan röra sig om allt från inomhusmiljö och mathygien till trafikbuller, vattenkvalitet och kemikalier.

Miljöförvaltningen , är en trivsam arbetsplats med god gemenskap belägen centralt i Stockholm. Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete på en arbetsplats med både bred och djup expertkunskap. Vi har vida flexramar och satsar på hälsa och friskvård. Läs mer om våra förmåner inom Stockholm Stad https://jobba. stockholm/formaner/ 

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning eller ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7109
Kontakt
Elin Jacobsson, rekryteringskonsult, 08- 50811714
Arne Jamtrot, enhetschef, 08- 50828939
Facklig företrädare
Pia Holmström, SACO, 08-50828763
Luis Lopez, Vision, 08-50827929
Publicerat 2022-01-05
Sista ansökningsdag 2022-01-23

Publicerad 2022-01-05

Ansök nu