Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Projektledare till Vattenkraftens Miljöfond

Vattenkraftens Miljöfond, Göteborg

Ansök nu

Vattenkraftens Miljöfond hjälper vattenkraftsägare att finansiera miljöåtgärder i sina vattenkraftverk, med målet att skapa hållbara miljöer i svenska vattendrag.

Sveriges regering har beslutat om en nationell plan för omprövning av vattenkraftens miljötillstånd. Därför har de största vattenkraftsbolagen i Sverige anförtrott oss 10 miljarder kronor, för att ta svensk vattenkraft och biologisk mångfald in i framtiden. Vårt uppdrag består i att stötta och finansiera vattenkraftsbranschen i dess anpassning till moderna miljövillkor, från att ansökan ska in till domstol tills att de utdömda åtgärderna är genomförda och slutbesiktigade. Tillsammans gör vi något bra ännu bättre.

Nu behöver vi komplettera vårt projektledarteam! Vill du vara med på resan?

Vi ser gärna sökanden med erfarenhet från vattenförvaltning och tillståndsprövning, miljöjuridik, byggnation och entreprenad. Har du kompetens inom vattenkraft är det extra intressant!

Arbetsuppgifter
Som projektledare på Fonden kommer du arbeta med att:

  • Kvalificera och godkänna vattenkraftsägare för finansiering enligt bolagets rutiner.

  • I samråd med vattenkraftsägaren planera analys och utredningar inför domstolsansökan, och efter dom planera genomförandet av miljöåtgärderna.

  • Uppföljning, budget och prognos för projekten samt kostnadskontroll och handläggning av utbetalningar.

  • Löpande ha kontakt med vattenkraftsägare, länsstyrelser, konsulter, branschorganisationer m.fl.

  • Gemensamt med teamet bidra till att förbättra och utveckla Fondens strategi, rutiner och processer.

Vi söker dig som:

  • Har kompetens och engagemang i miljö- och energifrågor, i synnerhet inom vattenkraft.

  • Har erfarenhet av projektledning och är van vid att arbeta självständigt.

  • Har förmåga att skapa förtroende och bygga relationer med vattenkraftsägare och samarbetspartners.

  • Är strukturerad, analytisk och bra på administration samt har god datorvana.

  • Har ett positivt förhållningssätt och en stark genomförandekraft, samt en god kommunikationsförmåga skriftligt och muntligt.

Vi tror att du har en relevant akademisk examen inom miljö, naturvetenskap, juridik, civilingenjör eller motsvarande. Körkort B krävs, då resor i tjänsten förekommer.

Vi erbjuder:
Vi är ett härligt team som lägger stor vikt vid att samarbeta och utvecklas tillsammans. Med oss får du vara med och påverka framtidens vattenkraft, vilket är både spännande och roligt, men också utmanande ibland. Vi sitter i fina lokaler precis vid Gustav Adolfs torg i centrala Göteborg. Vi har god stämning, högt i tak och synnerligen gott kaffe!

Ansökan:
Skicka ett personligt brev och din CV till jobb@vattenkraftensmiljofond.se senast den 16/4. Vi kommer att intervjua löpande, så vänta inte till sista dagen.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår VD Anna Jivén, anna.jiven@vattenkraftensmiljofond.se eller telefon 070-244 2002. Mer information om företaget och verksamheten finns på vattenkraftensmiljofond.se.

Publicerad 2021-03-15

Ansök nu