Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Rådgivare inom klimat och finans till Naturvårdsverket

Naturvårdsverket, Stockholm

Ansök nu

Vill du vara med och öka takten i klimatomställningen nu när de finansiella frågorna allt mer kopplas ihop med klimatfrågan?

Vi på Klimatstyrmedelsenheten söker nu dig som tillsammans med oss vill driva och utveckla Sveriges klimatarbete inom finanssektorn.

Klimatstyrmedelsenheten arbetar med att utveckla styrmedel och åtgärder inom klimatområdet. I uppdraget ingår även att bidra i klimatarbetet inom EU och internationellt. Enheten ger vidare stöd i samhällsekonomiska analyser inom myndigheten. Enheten är placerad i Stockholm och har cirka 20 medarbetare. 

Dina arbetsuppgifter  

En viktig del i arbetet är att utveckla sätt att koppla ihop finansiella frågor med klimatomställningen och ge stöd till andra aktörer med finansiell inriktning som i allt högre grad integrerar klimatfrågan i sina verksamheter. I uppdraget ingår arbete med offentliga intäkter och utgifter såväl som övergripande regleringar för finansiella aktörer. Exempel på aktuella ämnen är gröna finansiella instrument, EU-taxonomin, exportkreditreglering samt transparenskrav. Även andra arbetsuppgifter och ansvarsområden kan bli aktuella. 

Du kommer att arbeta både självständigt och i mindre grupper med interna och externa kollegor. I arbetet ingår nära kontakter och samarbete med Regeringskansliet, relevanta myndigheter och internationella experter på området. 

Din kompetens

Vi söker dig som har en för området relevant högskoleutbildning, t.ex. inom teknik, ekonomi eller statsvetenskap. Du har arbetat med att analysera klimatpåverkan av finansiella beslut, strategier och instrument.Du har också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av utveckling och genomförande av klimathänsyn i investeringsstrategier, investeringsbeslut och finansieringslösningar. Erfarenhet från samverkan mellan offentlig och privat finansiering är också meriterande. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är flexibel, har en god samarbetsförmåga, är en god kommunikatör med ett drivet och innovativt arbetssätt samt har en problemlösande analysförmåga. Du har även lätt för att självständigt driva processer där det ställs stora krav att kunna avgränsa och prioritera.

Om anställningen

Det finns två lediga tjänster för aktuell befattning. En anställning är tillsvidare på heltid och en är en visstidsanställning under 2021 på heltid. Anställningens placering är Stockholm. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

För tillsvidareanställningen tillämpar vi sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 18 april 2021.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Johan Bogren, chef Klimatstyrmedelsenheten

Flemming Hedén, rådgivare finans, Klimatstyrmedelsenheten

Gustav Kjellander, facklig representant, ST

Gunilla Söderström, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2021-04-01

Ansök nu