Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Regionchef till Sweco Architects i Stockholm

Sweco, Stockholm

Ansök nu

Vi formar framtiden. En park. En byggnad. Eller en stadsdel. Oavsett vad som ska gestaltas är det arkitektens roll att omvandla de storslagna visionerna eller de små, enkla drömmarna till sköna miljöer där människor trivs och utvecklas. 
Platser där det vackra och funktionella går hand i hand med ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Vi kallar det för arkitektur med substans.

Vill du ta nästa steg i din karriär och kliva in i en ledarroll för Swecos arkitekter i Stockholm? Vi erbjuder en mångfacetterad och strategisk chefsroll på ett av Europas främsta arkitektföretag med verksamhet i fler länder.

Sweco Architects har placerat sig om ett av de största arkitektföretagen i världen och har både ett globalt och lokalt perspektiv. Vårt motto är att vi utvecklar det redan byggda och det som ännu inte finns. Här arbetar erfarna och nyutexaminerade arkitekter tillsammans med ingenjörer i en nyfiken dialog med kunderna. Sedan drygt 60 år tillbaka utformar vi hållbara och prisbelönta städer, landskap, byggnader och inredning.

På Sweco arbetar vi i tighta team som hittar svaren på de mest utmanande frågorna. Genom att vara med i tidiga skeden skapar vi hållbara lösningar som gör att vi tillsammans med våra kunder kan leva upp till devisen Transforming Society Together. Sweco Architects är en av sex divisioner som utgör Sweco Sverige. Den breda kompetensen, både i arkitektverksamheten och övriga Sweco, möjliggör samordning av och samarbete mellan olika områden och är en förutsättning för att lösa stora och komplexa uppdrag.

Varför jobba hos oss?
På Sweco arbetar du i en decentraliserad organisation med eget mandat där du har stora möjligheter att påverka. Som regionchef för Stockholm har du det övergripande ansvaret för regionens drygt 160 medarbetare inom arkitektur, landskapsarkitektur och samhällsplanering. Du ingår i ledningsgruppen för Sweco Architects i Sverige och  rapporterar till divisionschef, Ulla Bergström. 

Vi värdesätter vår roll att vara en lokal partner till våra kunder, där studiocheferna har eget ansvar och mandat som gör det möjligt att skapa starka band till kunden. Vi arbetar gränsöverskridande mellan kontor, regioner och verksamhetsområden. I din roll har du en viktig del i den strategiska utvecklingen av Swecos arkitektverksamhet, men även en påverkan på arkitektrollen kopplat till samhällsutvecklingen i stort. Vi ser dig som en självklar talesperson inom branschen. 

Vill du veta mer om oss och vad vi erbjuder våra kunder gå in på: www.sweco.se/vart-erbjudande/arkitektur/

Din framtida roll
Som regionchef bidrar du med utvecklande och coachande ledarskap som får övriga ledare och medarbetare i regionen att nå nya höjder. Du leder den strategiska affärsplaneringen och marknadsbearbetningen för att uppnå lönsam tillväxt och möjliggöra att din region når uppsatta mål.

 Ansvarsområden i rollen: 

  • Omsätta Sweco Architects mål till affärs- och handlingsplan för din region

  • Strategiskt marknadsansvar

  • Budget- och resultatansvar

  • Personalansvar för regionens studiochefer

  • Leda och coacha chefer i regionen

  • Rekrytering och utveckling av medarbetare

  • Deltagare eller ombud i styrgrupper för flera av våra största och mest spännande uppdrag

Vi ser att du är bosatt i Stockholm.

Ledarskapet – divisionschef Ulla Bergström
Divisionschef Ulla Bergström är arkitekt med lång erfarenhet som chef vilket gör henne till en relationsorienterad och resultatinriktad ledare. För Ulla är teamet och delaktighet av stor vikt, det innebär stort utrymme med eget ansvar för medarbetarna. Ulla är en god kommunikatör och förmedlar budskap som motiverar människor. Hon anser att det är viktigt att utveckla arkitekturen som en del i vårt hållbara samhälle.

Dina erfarenheter
Vi söker dig med erfarenhet från en ledande befattning inom arkitektområdet; exempelvis arkitektkontor, projektledningsbolag inom bygg/fastighet, fastighetsbolag, kommun eller entreprenörsledet. Vi ser att du under en längre period har arbetat med och utvecklat ledarskap. Du har lång vana av att arbeta och bygga kundrelationer. Det är meriterande med internationell erfarenhet. Du har en akademisk utbildningsbakgrund som arkitekt.

Vem är du?
Vi söker dig som är skicklig på att utveckla en verksamhet, nå resultat och har ett stort intresse och kunskap om arkitektur. Vi ser därför att du är bra på att delegera, kommunicera och skapa engagemang och glädje. För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har ett utvecklingsfokus och ser vikten av kontinuerlig uppföljning. Du är förändringsbenägen och söker nya vägar. I din framtoning är du öppen, lyhörd och förtroendeingivande. Vidare har du ett genuint intresse för affärer, ledarskap och samhällsutveckling.

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling och vi tror att du precis som vi är nyfiken, engagerad och ansvarstagande.

Ansökan

Vi kallar löpande till intervjuer och återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocess. #LI-RT

Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad 2021-11-11

Ansök nu