Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Senior rovdjursexpert till WWF

Världsnaturfonden WWF, Stockholm

Ansök nu

Nu drar WWF igång en storsatsning på ett nytt program för svenska rovdjur och vi söker dig som är strategisk och erfaren rovdjursexpert att koordinera och driva rovdjursprogrammet! 

De fyra stora svenska rovdjuren är i fokus för vårt nya rovdjursprogram och målet är att stärka samexistens mellan människor och stora rovdjur, minska konflikt kring rovdjuren och få starka livskraftiga rovdjursstammar. En del i programmet är att särskilt rikta finansiellt stöd till innovativa projektidéer och utvecklingsprojekt. Vi vill hitta nya transformativa sätt att hantera konflikter mellan människor och rovdjur, och förbättra samexistens. Andra delar av programmet handlar om att stärka andra aktörer, lyfta och visa olika perspektiv, respektera och främja människors rättigheter. 

Tjänsten innebär att driva programmet tillsammans med de övriga i rovdjursteamet och ställer krav på stor förmåga att leda och koordinera större samarbeten och processer. Tjänsten kännetecknas av en hög grad av självständighet, god samarbetsförmåga och stort ansvar för att planera och driva arbetet framåt. Du hanterar budget och följer upp programmets mål och genomförande och driver det strategiska utvecklingsarbetet inom ramen för programmet. Arbetet innebär även en stor del kommunikation då du samverkar med många olika aktörer, såväl internt som externt. Du kommer att vara talesperson i policyfrågor, skriva debattartiklar och pressmeddelanden.  

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att:

 • Koordinera och driva det svenska rovdjursprogrammet

 • Utvärdera och följa upp programmets mål och genomförande

 • Utveckla verksamheten och ansvara för budget, leda och prioritera medfinansiering samt utveckla olika initiativ inom ramen för programmet

 • Representera Världsnaturfonden WWF i olika arbetsgrupper i Sverige och inom WWF nätverket

 • Vara talesperson för Världsnaturfonden WWF för delar av svenska rovdjursprogrammet exempelvis i media och debatter

 • Arbeta tillsammans med WWFs medarbetare, främst inom avdelningen för arter och skog men även inom andra områden såsom insamling, kommunikation, och partnerskap

 För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:

 • Akademisk examen inom för tjänsten relevant område

 • Minst 10 års arbetslivserfarenhet inom för tjänsten relevant område

 • Mycket stor erfarenhet och förståelse för rovdjursförvaltning, europeisk lagstiftning och policypåverkan.

 • Hög förmåga att koordinera, leda och driva större samarbeten och processer

 • Mycket god administrativ förmåga och erfarenhet

 • Utmärkt förmåga att samarbeta i nätverk och i grupp

 • Utmärkta kommunikativa egenskaper i både skrift och tal, samt beredd på att hantera ”snabba puckar”

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi ser att du har förmågan att arbeta systematiskt samt prioritera och komma till avslut. Du är handlingskraftig och engagerad, och har god förmåga att ta initiativ samtidigt som du är en stabil och ansvarstagande person. Du är innovativ, kommunikativ och har lätt för att samarbeta och är en lösningsfokuserad brobyggare som vill driva förändring av avgörande betydelse. 

Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. Då Världsnaturfonden WWF tillämpar ett aktivitetsbaserat arbetssätt finns möjlighet att till viss del förlägga arbetet på annan ort. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen. 

Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra manliga sökande samt personer med annat etniskt påbrå än svenskt att skicka in sin ansökan. 

Omfattning
Heltid 

Varaktighet
Tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provanställning 

Tillträde
Omgående 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast 2021-10-02 

Har du frågor om tjänsten? Kontakta: Linda Berglund, biträdande avdelningschef Skog & Arter, linda.berglund@wwf.se

Facklig representant
Namn: Unionen, Akademikerförbundet Facklig representant
Telefon: Vxl 08-624 74 00

Publicerad 2021-09-02

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News