Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Sustainability Strategy Director

Futerra, Stockholm

Ansök nu

Är du en analytisk, vetgirig och övertygande person som är intresserad av att ingå i en liten och radikal företagsgrupp som varje dag utforskar hur vi kan accelerera omställningen till ett hållbart samhälle? Vi letar efter någon som vill arbeta hårt, ha kul och bryta ny mark tillsammans med oss i Stockholm och våra kontor i London, New York och Mexiko City.

Arbetsuppgifter

Som Sustainability Strategy Director på Futerra ska du vara drivande i arbetet att utveckla hållbarhetsstrategier för våra kunder. Både avseende social och miljömässig hållbar utveckling. Du ska få våra kunder att höja sina hållbarhetsambitioner och öka sina hållbarhetsinvesteringar. Med utgångspunkt i materialitet ska du designa planer som leder våra kunder i riktning mot verklig hållbarhet. Ditt arbete spänner från väsentlighetsanalys till affärsutveckling. Från att utveckla visioner till att identifiera konkreta nyckeltal. Din uppgift är att utveckla och sälja in lösningar till våra kunder. I nästan alla projekt jobbar du i ett team som består av strateger, planners, kreatörer och projektledare.Förutom att arbeta med våra kunder kommer du också vara delaktig att utveckla vårt erbjudande och vår affär. Hållbar utveckling får en allt större strategisk tyngd i alla verksamheter och vi vill vara med och påverka hos fler och större kunder. Vi vill att du hjälper oss att utveckla den affären och lockar till oss rätt kunder. I många projekt arbetar vi tillsammans med vårt London och New York-kontor, något du kommer göra på regelbunden basis. Du förväntas också löpande plocka hem den metod- och produktutveckling som sker på de andra kontoren och översätta dessa till en skandinavisk kontext.

Formella kompetenser

Arbetslivserfarenhet
Följande arbetslivserfarenhet ser vi som nödvändiga för att kunna axla rollen.

  • Erfarenhet av att arbeta som konsult inom hållbar utveckling.

  • Bred hållbarhetskompetens, men gärna med ett expertisområde.

  • Eftersom vi jobbar med flera internationella kunder behöver du kunna prata och skriva obehindrat på både svenska och engelska.

Önskemål

  • Erfarenhet från att arbeta på kundsidan

  • Du är en jätteduktig säljare

  • Du är framåtlutad och rastlös. Du är lika delar visionär och pragmatiker. Huvudet bland molnen och fötterna på jorden. Precis som oss ser du att ett nytt paradigm växer fram i och med omställningen till en hållbar utveckling och du är otålig att få vara med och forma det. I Sverige. I Skandinavien. I hela världen.

Kunskaper/Utbildning:
Gymnasieutbildning är ett krav för denna roll. Eftergymnasial utbildning inom något ämne som går att koppla till hållbarhet, företagsekonomi eller strategi är ett önskemål.

Språkkunskaper, krav:
Eftersom vi jobbar med flera internationella kunder behöver du kunna prata och skriva obehindrat på både svenska och engelska.

Så här rekryterar vi

Urval och intervjuer sker löpande, så är du intresserad ansök så snart som möjligt. Dock inte senare än 23 juni. Du söker enkelt utan CV, och svarar i stället på några frågor direkt genom att gå vidare via denna länk: Ansökan Sustainability Strategy Director. De som bäst matchar rollen telefonintervjuar vi, därefter är nästa steg en intervju hos oss. Vi tar referenser på slutkandidat. Vi tycker det är viktigt att även du får göra din bedömning av oss och därför välkomnar vi alla frågor före såväl som under rekryteringsprocessen. Ring eller mejla till Joel.lindefors@futerra.se.

Om Futerra

Futerra är en byrå som hjälper sina kunder att skynda på och skala upp omställningen till en hållbarutveckling. Våra verktyg är strategi och kreativitet, hos oss arbetar både hållbarhetsexperter ochkreatörer. Futerra har kontor i London, New York, Stockholm och Mexiko City. Bland våra kunderfinns allt från progressiva pionjärer till stora, multinationella företag som vill ställa om. PåStockholmskontoret är vi 13 personer som jobbar i fyra team: strategi, planning, creative ochaccount. Vi är alla enade i en mission att göra stora företag mer hållbara och hållbara företagstörre. Vi tror att hållbarhet är vår tids stora affärsmöjlighet och vi arbetar med världens ledandevarumärken för att hitta och låsa upp framtidens möjligheter genom att skapa spännande,relevanta, nytänkande och hållbara lösningar som kan förändra världen. Vi tror därför att du för atttrivas hos oss har ett stort intresse för sociala och miljöfrågor och en vilja att medverka till attförändra världen.

Publicerad 2021-06-08

Ansök nu