Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Uppföljningsansvarig till projektledningen i LIFE IP Rich Waters, Vattenmyndigheten Norra Östersjön

Länsstyrelsen Västmanlands län, Västerås

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Länsstyrelsen i Västmanlands län är en spännande och trivsam arbetsplats. Få arbetsplatser har en så stor bredd i sin verksamhet. I vår roll som regeringens regionala företrädare ingår att offensivt arbeta med utveckling viktiga samhällsområden. Vår vision är att vi samverkar för att utveckla ett hållbart Västmanland för nuvarande och kommande generationer.

En viktig roll är att vara Vattenmyndighet för hela Norra Östersjöns vattendistrikt. En stor del av arbetet sker i nära samverkan med övriga vattenmyndigheter i landet och med nationella myndigheter och organisationer. På kansliet finns också koordineringsansvaret för EU-projektet LIFE IP Rich Waters som ska pågå till 2024 och som ska bidra till genomförandet av åtgärdsprogrammet för Norra Östersjöns vattendistrikt.

LIFE IP Rich Waters är ett samarbete mellan myndigheter och är ett av Sveriges största LIFE-projekt där 35 partnerorganisationer arbetar för att förbättra vattenkvaliteten och genomförandet av vattendirektivet i Norra Östersjöns vattendistrikt. I projektet genomförs både konkreta åtgärder och kapacitetshöjande aktiviteter som metodutveckling, erfarenhetsutbyten och förbättrade samarbeten. Projektet stöttas av Havs- och vattenmyndigheten och drivs vid Vattenmyndigheten i Norra Östersjön tillhörande Länsstyrelsen i Västmanland.

Arbetsuppgifter
Var med och säkra förbättrad vattenkvalitet i Norra Östersjöns vattendistrikt!

Du kommer att ansvara för utvärdering och uppföljning av resultaten från Life IP Rich Waters. Projektet följs upp på såväl kvantitativa som kvalitativa resultat och på socio-ekonomiska effekter. I uppgiften som uppföljningsansvarig ingår att stötta och koordinera projektets parter i deras egna mätningar, utvärderingar och uppföljningar av projektresultat. Du kommer också ha ansvar för uppföljningen av resultaten för projektet i stort, inklusive projektets bidrag till genomförandet av EU:s vattendirektiv. Utgångspunkten är våra åtaganden i projektansökan till EU som på ett tydligt och logiskt sätt återrapporteras till EU för att få projektets alla delar att bli godkända. Du kommer även bistå med uppföljning av delprojektens genomförande samt dokumentation och rapportering.
Du kommer att arbeta i projektledningsteamet som består av projektledare och personal som arbetar med kommunikation, ekonomi och administration. Du kommer också ha nära kontakt med de 35 partnerorganisationerna som driver delprojekt inom Life IP Rich Waters.

Kvalifikationer

  • Nedanstående kvalifikationer är ett krav. I din ansökan vill vi att du beskriver hur du uppfyller dem.

  • Relevant högskoleutbildning, gärna inom det naturvetenskapliga området med inriktning mot miljöfrågor eller flerårig yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

  • Minst två års relevant yrkeserfarenhet.

  • Projektstyrning och/eller uppföljning och utvärdering av EU-projekt eller andra likvärdiga projektformer där kvalitativa resultat, nätverk och socioekonomiska effekter följs upp.

  • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Följande kompetenser och erfarenheter är meriterande och vi vill att du beskriver hur du uppfyller dem:

  • Miljöövervakning av vatten.

  • Svensk vattenförvaltning.

Vi söker en pedagogisk, helhetsorienterad och flexibel person som har ett strukturerat och målinriktat arbetssätt och som är van att arbeta självständigt. Viktiga förutsättningar för tjänsten är att ha lätt för att samarbeta och skapa förtroendefulla kontakter. Då det är många parter i projektet att hålla kontakt med ställs höga krav på den kommunikativa förmågan, både muntligt och skriftligt.
Som person är du ansvarstagande och mycket mån om att bidra till ett gott arbete. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning
Tillträde snarast möjligt.

Ansökan
Referensnummer:   112-1481-20

Övrigt
Vi erbjuder en bra arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, trevliga kollegor, kompetensutveckling, friskvård och flexibel arbetstid. Länsstyrelsen har en jämställdhets- och likabehandlingsplan och vi välkomnar sökande med olika bakgrund och ålder

Publicerad 2020-03-20

Ansök nu