Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla miljöjobb

Utvecklingsledare inom hållbarhet till Uppsala kommun

Uppsala kommun, Uppsala

Ansök nu

Missa inte möjligheten att bli en nyckelperson i arbetet med att driva och leda hållbarhetsfrågor i Uppsala kommun, vars höga hållbarhetsambitioner lett till utmärkelser som årets globala klimatstad, årets tillväxtkommun, årets folkhälsokommun, Sveriges bästa cykelstad och i den bästa stadskommunen att leva och bo i. Har du erfarenhet inom hållbarhetsfrågorna och ett stort engagemang – tveka inte, sök jobbet nu!

Välkommen till Uppsala kommuns hållbarhetsavdelning! Vårt uppdrag är att leda och samordna kommunens strategiska hållbarhetsarbete för att nå målen i Agenda 2030. Detta innebär exempelvis att vi leder ett arbete med att öka takten i klimatomställningen, arbetar främjande med social områdesutveckling i stadsdelar, utvecklar kommunens arbetssätt för att främja psykisk hälsa och samordnar flera projekt för att skapa ett mer hållbart energisystem.

Ditt uppdrag

Som utvecklingsledare inom området hållbarhet är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

  • I nära samarbete med kollegor på hållbarhetsavdelningen, och andra kunskapspartners på kommunledningskontoret och övriga förvaltningar och bolag, ansvara för att driva utvecklingen inom de 17 globala målen i Agenda 2030 i syfte att nå en hållbar välfärdskommun

  • Arbeta med ett brett perspektiv på hållbarhetsfrågor för att kunna identifiera viktiga områden som behöver analyseras i syfte att ta fram underlag för beslut och förslag på åtgärder. Det kan exempelvis innebära att du tar fram analysrapporter, sammanställer samhällsekonomiska konsekvensanalyser, samt löpande följer upp och utvärderar kommunens insatser för att nå Agenda 2030

  • Utveckla och upprätthålla arbetssätt för att integrera olika hållbarhetsperspektiv i kommunens förvaltningar och bolag. Det kan till exempel innebära att ansvara för nätverk av kontaktpersoner som själva ska arbeta med att integrera hållbarhetsaspekter i styrning och ledning i sina verksamheter, såsom i markupplåtelseprocesser eller biståndsbedömningsprocesser

  • Strategiskt bevaka och medverka i utvecklingen och arbetet med hållbarhetsfrågor regionalt, nationellt och internationellt.

I uppdraget kan det också ingå att representera kommunen i externa nätverk och arbetsgrupper, leda uppdrag i rollen som projektledare samt skriva fram och föredra ärenden för politiken.

Din bakgrund

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av att ha drivit hållbarhetsfrågor i en stor komplex organisation där du anpassat resultat utifrån förväntningar och förutsättningar. Vi vill också att du har erfarenhet av att ha byggt upp fungerande samverkan genom nätverk eller liknande, samt har genomfört analyser inom hållbarhetsområdet. 
Vi tror att du har spetskunskap inom något hållbarhetsområde så som miljö, klimat, folkhälsa eller mänskliga rättigheter.

Som hållbarhetsledare tar du ansvar för dina uppdrag och driver arbetet framåt för att, tillsammans med andra, nå goda resultat. Du är van att leda människor och har ett lyhört sätt att samverka med andra. Du har också en god kommunikativ förmåga och vana att hålla i presentationer och liknande. Vidare är det viktigt att du tänker och arbetar på ett strategiskt sätt, och har förmågan att analysera, se sammanhang och komma med förslag på lösningar på komplexa frågor och problem. Vi förutsätter också att du är bra på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och kan anpassa resultat utifrån förväntningar och förutsättningar.

Inom Uppsala kommun arbetar vi tillsammans, som EN kommun, ETT Uppsala. Det skapar gemenskap och delaktighet med kommuninvånarna, platsen och regionen. Vi tar ansvar för att det ska vara bra att leva, verka och vistas i Uppsala. Det är behoven som vägleder hur vi agerar, prioriterar och bygger för framtiden. För oss är det viktigt att du delar vår värdegrund; göra skillnad, arbeta tillsammans, välkomna nyskapande. Uppsala kommuns värdegrund - YouTube

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Laura Hartman, avdelningschef, 018-727 72 83

Fackliga företrädare:
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12 
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning, flera tjänster
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Publicerad 2021-04-29

Ansök nu