Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla miljöjobb

Vattenvårdsdirektör

Länsstyrelsen Västmanlands län, Västerås

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Många pratar om hållbarhet, men vi arbetar med det dagligen.
Vill du vara med?

Länsstyrelsen är en mångsidig myndighet med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Vi arbetar för hållbar utveckling i hela länet och för att genomföra de uppdrag vi får från riksdag och regering så klokt och effektivt som möjligt. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, miljö, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Vår vision är: Ett hållbart Västmanland för nuvarande och kommande generationer.

Sverige är indelat i fem vattendistrikt och en länsstyrelse i varje distrikt är utsedd till vattenmyndighet. Länsstyrelsen i Västmanlands län är Vattenmyndighet för Norra Östersjöns vattendistrikt som berör sju län och ett 70-tal kommuner. Arbetet bedrivs av Vattenmyndighetens kansli som arbetar för att skydda och förbättra tillståndet i grundvatten, kustvatten, sjöar och vattendrag i distriktet.

Arbetsuppgifter

Vi söker en vattenvårdsdirektör som är chef för Vattenmyndighetens kansli. Som vattenvårdsdirektör ansvarar du för att driva och utveckla verksamheten utifrån Länsstyrelsens gemensamma värdegrund. Du får det övergripande ansvaret för avdelningens personal, budget, arbetsmiljö samt verksamhetsresultat. Som chef för Vattenmyndighetens kansli är du adjungerad till Länsstyrelsens ledningsgrupp som leds av landshövdingen. Till ditt stöd finns en biträdande vattenvårdsdirektör.

En viktig del i arbetet är att aktivt delta i samordningen av vattenförvaltningen mellan de fem regionala vattenmyndigheterna. Detta görs i nära samverkan med övriga vattenvårdsdirektörer i landet. I tjänsten ingår också nära samverkan med Havs- och vattenmyndigheten och Sveriges geologiska undersökning (SGU) som är vägledande inom vattenförvaltningen. Samverkan sker också med andra centrala myndigheter, länsstyrelser, intresseorganisationer och kommuner.

Läs mer om oss och vår verksamhet på www.lansstyrelsen.se/vastmanland och på www.vattenmyndigheterna.se

Om Vattenmyndighetens kansli
Vattenmyndigheten ska samordna vattenförvaltningsarbetet inom Norra Östersjöns vattendistrikt. Vattenmyndighetens huvudsakliga uppdrag är att säkerställa att distriktets vattenresurser förvaltas i enlighet med EU:s ramdirektiv för vatten. Det övergripande syftet med uppdraget är att skydda och förbättra statusen i Sveriges vattenförekomster, främja en långsiktigt hållbar vattenanvändning, säkra dricksvattenförsörjningen, samt mildra effekterna av översvämning och torka. Kansliet utgörs av 18 personer vilket inkluderar projektledningen för EU-projektet LIFE IP Rich Waters samt sekretariatet för Mälarens vattenvårdsförbund.

Vattendelegationen är Vattenmyndighetens beslutande organ. De fattar bland annat beslut om juridiskt bindande åtgärdsprogram och miljökvalitetsnormer. Delegationen består av sakkunniga ledamöter, som utses av regeringen för bestämd tid. Landshövdingen är ordförande för vattendelegationen.

Kvalifikationer

Krav
• högskoleutbildning med examen inom naturvetenskap, miljö, samhällsvetenskap eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdig.
• erfarenhet som chef med personal- och budgetansvar.
• erfarenhet av att arbeta med samverkan med olika intressenter.

Meriterande
• erfarenhet av vattenförvaltning, miljö- eller hållbarhetsfrågor.
• erfarenhet av arbete vid myndighet.

Personliga egenskaper
För att lyckas i chefsrollen hos oss behöver du vara resultatinriktad med rätt kombination av kvalitet och effektivitet. Du är en engagerad ledare med en god kommunikativ förmåga, både i engelska och svenska, vilket bland annat kommer till användning när du bygger relationer och underhåller nätverk.

Arbetet omfattar både strategiska och praktiska moment som ställer krav på struktur och förmåga att ta beslut. Uppdraget innehåller många stimulerande uppgifter och goda möjligheter till personlig utveckling.

Vi värdesätter en god arbetsmiljö för vår personal och ser det som självklart att du bidrar till detta. Du skapar ett positivt engagemang hos medarbetarna genom ett öppet arbetsklimat där medarbetarna kan utvecklas och ta ansvar. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Vid anställning får du erbjudande om att teckna ett distansarbete-avtal med möjlighet att arbeta upp till 49% hemma.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: TillsvidareanställningOmfattning:   Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2022-08-21Referensnummer:   112-3915-2022Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Ulrica GradinLänsråd010 - 224 90 00

Fackliga företrädare

Niclas BergiusST010-224 90 00Karin SandbergSACO-S010-224 90 00

Övrigt

För att arbeta hos oss måste du dela Länsstyrelsens värdering om alla människors lika värde.

Hos oss på länsstyrelsen är vissa befattningar placerade i säkerhetsklass. Det kan innebära att en säkerhetsprövning och registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan anställning. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap.
Vid tillsvidareanställning blir du automatiskt krigsplacerad hos oss.

Du hittar information om hur Länsstyrelsen Västmanland behandlar personuppgifter på
https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd
 


Publicerad 2022-07-11

Ansök nu