Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Avfall

Fler bränner miljöfarligt avfall

Publicerad: 10 december 2012, 10:05

De olagliga bränningarna av miljöfarligt avfall ökar. Och det är egen ekonomisk vinning som är orsaken, menar miljöåklagare Christer Jarlås.


Ämnen i artikeln:

MiljöbrottAvfall

Antalet anmälda miljöbrott har ökat i Norrbotten det senaste året. Enligt miljöåklagare Christer Jarlås, som utreder brotten, väljer många företag och privatpersoner att helt enkelt elda upp sitt miljöfarliga avfall istället för att deponera det, skriver Sverigesradio.se.

– Vi har väl märkt det senaste året att det här är något som påträffas oftare än tidigare. Det sker på byggen, vid rivningar och vid olika typer av företag som hanterar avfall. Men det kan även vara privatpersoner som "städar upp", säger Christer Jarlås.

De som avslöjas skyller ofta på okunskap, men Christer Jarlås tror snarare att man försöker undvika kostanden för att deponera miljöfarligt avfall.

–¬ Det är nog ganska känt idag hur man ska hantera avfall. Det handlar om en ekonomisk vinning. Att man sparar pengar på att inte behöva betala avgifterna.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

MiljöbrottAvfall

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.