Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Avfall

Fler skatteundantag på avfallsområdet utreds

Publicerad: 5 februari 2021, 10:13

Hinder för materialåtervinning ska röjas med en ny utredning. På bilden en energiåtervinningsanläggning i Klemetsrud, Oslo kommun där plast från hushållssopor sorteras ut och skickas till Tyskland. Bilden är från 2013.

Foto: Foto: Berit Roald / TT

Regeringen tillsätter en ny utredning för att hindra eventuella oönskade effekter av reformer som rör skatter på avfall.


Under gårdagens regeringssammanträde beslutade regeringen att tillsätta en särskild utredare som ska analysera om det är lämpligt att införa ytterligare undantag från avfallsskatten och avfallsförbränningsskatten. 

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.