Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Avfall

Mängder av farligt avfall dumpat i Dala-skog

Publicerad: 18 augusti 2009, 12:04

En större mängd miljöfarligt avfall har hittats i ett skogsområde i Vansbro kommun i västra Dalarna. Bilbatterier, oljefat samt ett dussintal gamla lastbilar och bussar har dumpats i området, förmodligen i åratal.


Ämnen i artikeln:

Miljöbrott

Just nu pågår en förundersökning och förutom polis från Falun och en särskild miljöpolis har teknisk personal från Stockholm kallats in, skriver Dala-Demokraten. Bland annat har man tagit prover på jordmassor från platsen.
Lars Duberg vid miljöåklagarenheten i Örebro vill dock inte berätta om det finns någon skäligen misstänkt för miljöbrottet ännu.
– I dag kan jag bara säga att en förundersökning är inledd, säger Lars Duberg till tidningen.

Den illegala soptippen innehåller stora mängder miljöfarligt avfall som buss- och lastbilsvrak, miljöfarliga ämnen, bilbatterier, oljefat, oljecistener och verkstadsavfall med mera.
– Jag skulle tro att det skulle behövas minst tio långtradare för att forsla bort det som nu påträffats, säger Tommy Celind, miljö- och byggchef på Vansbro kommun till Dala-Demokraten.
På kommunen tror man enligt tidningen att ärenden kommer att växa och att mer miljöfarligt avfall kan ha dumpats i skogarna i området.
Den illegala tippen ligger utanför byn Opsaheden, nära Äppelbo i Vansbro kommun.

Anders Danielsson

Ämnen i artikeln:

Miljöbrott

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.