Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Avfall

”Regler för uttjänta vindkraftverk saknas”

Publicerad: 2 februari 2021, 10:13

Ett vindkraftverk från vindkraftens pionjärår demonteras. I det här fallet säljs det vidare på en internationell andrahandsmarknad. I en riksdagsfråga efterfrågas en strategi och en plan för hantering av uttjänta vindkraftverk framöver.

Foto: ES Power AB

I takt med att vindkraftsutbyggnaden fortskrider och verken blir allt större börjar de äldsta verken bli gamla och uttjänta och kommer snart att behöva skrotas. Frågan är vad som händer då?


I en skriftlig fråga i riksdagen konstaterar Lotta Olsson (M) att det finns ett bäst före datum för de äldsta vindkraftverken och att det inte finns en känd en plan

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.