Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Avfall

Rekord i återvinning av hushållsavfall

Publicerad: 2 juni 2015, 04:05

Men det finns en hake som riskerar att göra att glädjen blir kortvarig…


Ämnen i artikeln:

Avfall

Återvinningen av hushållsavfall är historiskt hög, visar nya siffror som branschorganisationen Avfall Sverige presenterar i dag.

– Men fortfarande är den stora utmaningen att minska avfallet, på den punkten kommer vi inte att slå oss till ro, säger vd:n Weine Wiqvist.

Enligt statistiken behandlades drygt 4,5 miljoner ton hushållsavfall i Sverige under 2014, vilket motsvarar 466 kilo per person. Jämfört med 2013 är det en ökning med 2 procent och för första gången är materialåtervinningen och den biologiska återvinningen tillsammans större än energiåtervinningen och utgör nu 52 procent av den totala andelen hushållsavfall, visar sammanställningen som du kan läsa mer om här.

För återvinningsbranschen är det här goda nyheter, skriver SvD Näringsliv, men det finns också en bransch som inte ser lika muntert på trenden: Sveriges sopförbränningsverk, ”som nu kan tvingas öka importen av avfall från våra grannländer ytterligare”, konstaterar tidningen.

Ola Söderlund

Ämnen i artikeln:

Avfall

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.