Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Avfall

Smart inredning kan minska hushålls brännbara avfall med 70 procent

Publicerad: 12 april 2012, 11:09

Genom enkla och smarta inredningslösningar har familjerna i projektet ”Hållbart liv hemma” lyckats minska sitt brännbara avfall med upp till 70 procent.


Ämnen i artikeln:

IkeaCleantechKällsorteringÅtervinningWWFGreentech

IKEA och WWF driver tillsammans utvecklingsprojektet ”Hållbart liv hemma”, där nio utvalda ”ecoratörsfamiljer” i Kalmar får hjälp att minska mängden avfall och sänka energi- och vattenförbrukningen i sina hem.

Enkla och smarta inredningslösningar har fått familjerna att källsortera mer, och de har redan lyckats minska sitt brännbara avfall med upp till 70 procent, skriver WWF i ett pressmeddelande.

– Det här visar hur små förändringar i vardagen direkt ger snabba miljöeffekter. Att vara ecoratör handlar om att kombinera kreativ inredning med miljötänk och våga prova nya lösningar. Det är enklare än många tror att skapa ett härligt hem och samtidigt spara både på sina egna och jordens resurser, säger Ann-Sofie Gunnarsson, projektledare för Hållbart liv hemma, IKEA Sverige.

Familjerna har fått hjälp av en energikonsult för att identifiera hemmens energibovar. De har även fått en display installerad som visar hur mycket el de använder.

Nästa steg för familjerna blir hitta enkla lösningar som sparar energi, med hjälp av till exempel LED-belysning, stand by-knappar, textilier och mattor.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News