Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Avfall

Svenska Ragn-Sells i norsk avfallshärva

Publicerad: 8 september 2009, 09:43

Svenska Ragn-Sells utpeks i omfattande avfallshärva. Tusentals ton avfall som eventuellt kan vara giftigt har hittats i skogen.


Ämnen i artikeln:

JuridikMiljöbrottSkog

I ett skogsområde i västra Norge har myndigheterna hittat 25 000 ton avfall som dumpats. Avfallet kan vara giftigt och spåren leder till det svenska avfallsföretaget Ragn-Sells och den internationella koncernen Veolia.

Den norska tidningen Bergens Tidende skriver att avfallet är utspritt över ett område stort som två fotbollsplaner i ett flera meter tjockt lager. Avfallet består till stor del av träflis med färgrester och olika former av plast. Enligt Hallvard Hageberg på fylket Hordalands miljöenhet råder det inget tvivel om att det handlar om förorenat avfall.

Platsen ägs av företaget Knappen Sjø och både Veolia Miljø och Ragn-Sells har uppgett till Bergens Tidende att de har levererat avfall till platsen. Ragn-Sells uppger att de levererat 18 000 ton av de totalt 25 000 ton som återfanns på platsen. Däremot bestrider Ragn-Sells att det skulle handla om giftiga ämnen.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

JuridikMiljöbrottSkog

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.