Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Biologisk mångfald

Nedlagd nyckelbiotopsinventering skapar problem för virkesleverantörer

Publicerad: 13 december 2021, 10:53

En ny rapport visar att många virkesköpare är kritiska till att Skogsstyrelsen lagt ner inventeringen av nyckelbiotoper, något som skapar problem för dem.

Foto: Lars Johansson

Skogsstyrelsens stoppade nyckelbiotopsinventeringar skapar nu problem för leverantörer av icke-certifierat virke till FSC-systemet. Enligt en ny rapport är många virkesköpare kritiska mot Skogsstyrelsens beslut.


Att Skogsstyrelsen lagt ner inventeringen av nyckelbiotoper ökar nu kraven på dem som köper virke från icke certifierade skogar som ska blandas med virke från certifierade skogar till så kallat

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.