Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Biologisk mångfald

Rapport: Sojahandlare inte transparenta – försvårar due diligence

Publicerad: 21 maj 2021, 09:10

Sojafälten breder ut sig över regnskogar och naturliga ekosystem. 8 miljoner nya hektar sedan 2001 och de som köper sojan kan inte få insyn i ursprunget enligt en rapport.

Sojafälten breder ut sig och äter upp regnskogar och naturliga ekosystem på flera håll i världen. Sedan 2001 har 8 miljoner nya hektar tillkommit och de som köper sojan kan inte få insyn i ursprunget enligt en rapport.


Den brittiska miljöorganisationen Global Canopy har tillsammans med Världsnaturfonden WWF gjort vad de uppger är världens första poängsättning av de globala sojahandlarna. Enligt rapporten gör sojahandelsföretagen inte tillräckligt för att

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.