Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Biologisk mångfald

Sverige leder förberedande förhandlingar om biologisk mångfald

Publicerad: 17 maj 2021, 09:56

Hållbart nyttjande är en del av förhandlingarna om biologisk mångfald. Här en bild på trädjordbruk, så kallat agroforestry, publicerad av USA:s jordbruksdepartement.

Foto: Richard Straight/Forest Atlas/CC BY-NC

FN:s förhandlingar om biologisk mångfald har nu påbörjats i den andra av två arbetsgrupper, den som rör hur konventionen ska omsättas i verklighet. Mötet som pågår i flera omgångar leds av Sveriges chefsförhandlare för biologisk mångfald.


På söndagen inleddes den andra delen av förhandlingarna inför det stora FN-mötet i höst om ett nytt ramverk för biologisk mångfald, COP 15. Mötet är tänkt att äga rum i

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.