Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Biologisk mångfald

Vargar rör sig genom östra Svealand

Publicerad: 15 April 2014, 15:10

Vargar har observerats i östra Svealand under den senaste veckan. Men enligt Länsstyrelsen innebär djuren ingen fara för människor.


Ämnen i artikeln:

Vargar

Minst två vargar rör sig i östra Svealand meddelar Länsstyrelsen. I förra veckan gjordes observationer i  Bålstatrakten, i norra delarna av Färingsö, i Salem och centrala Skärholmen. Under måndagen har flera personer rapporterat att man sett varg på Ekerö.

Den här tiden på året är det vanligt att unga vargar vandrar runt och letar efter ett område att etablera revir på. Men enligt Hanna Dittrich Söderman på Länsstyrelsen finns ingen anledning till oro, vargar undviker människor.

– Men ett vilt djur kan bli stressat om det kommer in i tättbebyggda områden. Om man ser vargen är det bra att hålla lite avstånd för att inte stressa djuret i onödan. Självklart ska man inte försöka förfölja djuret, säger Hanna Dittrich Söderman till Dagens Nyheter.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Vargar

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.