lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Biologisk mångfald

Världens största naturvårdskonferens inleds

Publicerad: 3 september 2021, 09:27

IUCN:s internationella rödlista över hotade arter ska uppdateras, bland annat. Foto: Wikimedia commons

Den största naturvårdskongressen i världen invigs officiellt klockan fem i eftermiddag, men har redan startat. På kongressen ska bland annat den internationella rödlistan över hotade arter uppdateras.

Ämnen i artikeln:

BiodiversitetNaturvård

Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se


I dag inleds världens största möte för beslutsfattare på naturvårdsområdet, IUCN World Congress. Det blir denna gång ett hybridmöte som pågår den 3-11 september i Marseille, Frankrike med det övergripande temat ”Resiliens är i vår natur”. På IUCN:s världskongress möts regeringar, miljöorganisationer, ursprungsbefolkningar, forskare och företag för att driva naturvårdsfrågorna framåt. På agendan står bland annat att anta nya mål som ett inspel till det kommande FN-mötet om biologisk mångfald i Kunming och att uppdatera den internationella rödlistan för hotade arter, som ges ut av organisationen. 

Den officiella inledningen av mötet börjar kl 17 svensk tid men redan under dagen hålls flera olika toppmöten, bland annat för världens ursprungsbefolkningar och för världens ungdomar. Mötet består dels av ett forum som träffas den 4-7 september, det är där den nya internationella rödlistan beslutas. Dels av ett medlemsmöte som pågår den 8-10 september och där nya mål ska sättas för organisationen. En utställning som bland annat ska uppvisa företags innovationer pågår den 4-9 september och dessutom bjuds allmänheten in i ett särskilt utrymme den 4-11 september. Bland andra Frans Timmermans, ansvarig för EU:s gröna giv samt Elizabeth Mrema, generalsekreterare för FN:s sekretariat om biologisk mångfald, väntas tala på mötet.

IUCN är världens största naturvårdsorganisation med 1 400 ideella och statliga organisationer som medlemmar. Organisationen har 18 000 experter och ett sekretariat med 900 anställda som driver projekt i 60 länder.

Se hela programmet på IUCN:s hemsida

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev