fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Biologisk mångfald

WEF: Det här behöver du veta om det nya ramverket för biologisk mångfald

Publicerad: 4 augusti 2021, 09:43

Dags att förbereda sig för det kommande ramverket för biologisk mångfald. Ett första utkast analyseras av WEF. Foto: metamorworks / Getty images

World Economic Forums chef för natur och biologisk mångfald sammanfattar vad företag behöver veta om det kommande ramverket för biologisk mångfald, där ett första utkast har presenterats.

Ämnen i artikeln:

Biodiversitet

Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se


Akanksha Khatri, chef för natur och biologisk mångfald vid World Economic Forum, sammanfattar i en analys vad företag behöver veta om det kommande ramverket för biologisk mångfald. 

Akanksha Khatri skriver sin analys efter att FN:s sekretariat för biologisk mångfald presenterat sitt första utkast på nytt ramverk efter 2020.

”Det skisserar åtgärdsplaner för att skydda, återuppbygga och hållbart styra naturen och transformera samhällets relation med den naturliga världen”, skriver hon.

Enligt Akanksha Khatri behöver företag förstå att det handlar om att framtidssäkra verksamheten och att företag genom sina mål påverkar regeringars ambitioner och prioriteringar. 

Akanksha Khatri lyfter också några mål i utkastet till kommande ramverk som är viktiga för företag att ha koll på. Mål 18 i utkastet handlar om att skadliga subventioner ska upphöra. Mål 15 handlar om att det nya ramverket ställer krav på företag att utvärdera och rapportera om sina beroenden och sin påverkan på biologisk mångfald, där TNFD håller på att utvecklas som en motsvarighet till TCFD.

En fjärde sak som bolag behöver ha koll på är mål 19 som handlar om finansiering av naturåtgärder. Enligt utkastet till ramverk ska ytterligare 200 miljarder USD per år avsättas, varav minst 10 miljarder ska vara öronmärkta för ökade resurser i utvecklingsländer.

Hon tar också upp de nya naturåtaganden som företag gör under plattformen Business for Nature, där hittills 900 företag gått med.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev