söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Cirkulär ekonomi

Burger King testar återanvändbara förpackningar i USA

Publicerad: 23 oktober 2020, 09:46

Burger King inleder tester med återanvändbara förpackningar och muggar. Foto: Burger King/press

Snabbmatskedjan Burger King inleder tester av återanvändbara förpackningar i början av nästa år.

Ämnen i artikeln:

ÅteranvändningCirkulär Ekonomi

TP


De återanvändbara förpackningarna kommer inledningsvis erbjudas på utvalda restauranger i New York, Portland och Tokyo.

Testet sker i samarbete med TerraCycles cirkulära förpackningstjänst Loop. Konkret innebär det att Burger King kommer att erbjuda gäster möjligheten att få sina hamburgare, mackor ock drycker i återanvändbara förpackningar och muggar. Restaurangerna kommer ha ett system för att lämna in förpackningarna som sedan diskas av Loop och återanvänds på restaurangerna. Den återanvändbara förpackningen kommer ha en pantavgift som återfås när förpackningen levereras tillbaka. 

Syftet med initiativet är att minska avfall från förpackningar.

”Vi investerar i utvecklingen av hållbara förpackningslösningar för att bidra till att minska restaurangbranschen förpackningsavfall. Loop-systemet ger oss trygghet i en återanvändbar lösning som uppfyller våra höga säkerhetsstandarder, samtidigt som det erbjuder bekvämlighet för våra gäster på språng”, säger Matthew Banton, chef för innovation och hållbarhet på Burger King Global, i en kommentar.

Loop lanserades i början av 2019 av det amerikanska återvinningsföretaget TerraCycle i samarbete med flera multinationella företag såsom Procter & Gamble, Unilever och Nestle. Affärsmodellen bygger på att etablera en logistikkedja för återanvändbara förpackningar som rengörs, återfylls och används på nytt. Loop finns i dag i Frankrike, Storbritannien och USA och planeras nu att lanseras i Australien, Japan, Kanada och Tyskland.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev