Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cirkulär ekonomi

Finland tar nästa steg för en cirkulär ekonomi

Publicerad: 15 januari 2021, 10:33

I Helsingfors presenterade miljö- och klimatminister Krista Mikkonen ett 41-punktsprogram om cirkulär ekonomi med skarpa mål till år 2035.

Foto: Wiktor Nummelin, Joakim Ståhl, Hasse Holmberg TT

Från handlingsplan till strategiskt program för främjande av cirkulär ekonomi. Finland tar nu nästa steg och presenterar ett 41-punktsprogram som ska sträcka sig till 2035. Målet är att cirkulär ekonomi ska utgöra den nya grunden för ekonomin.


Finlands regering lägger nu fram ett omfattande program om cirkulär ekonomi. Här finns mål om att förbrukningen av primära råvaror år 2035 inte ska överstiger 2015 års nivå. Dessutom föreslås

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.