Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cirkulär ekonomi

Fordon det flest svenskar vill dela

Publicerad: 10 januari 2020, 10:47

Car2Go tvingades lämna den svenska marknaden 2016.

Foto: Car2Go/Flickr

Trots tuff marknad för bildelningsföretag är bildelning den delningstjänst som svenskarna tror mest på, enligt en ny undersökning.


Att få svenskarna att dela bilar har visat sig svårare än vad många företag hoppats på. En ny undersökning visar dock att fordon är det som svenskarna tror kommer att delas mest i framtiden. Undersökningen är gjort på 10 016 svenskar av undersökningsföretag Yougov på uppdrag av företaget Freetrailer som lånar ut annonsfinansierade släpvagnar. Undersökningen visar också att en tredjedel av de som redan i dag använder delningstjänster delar just fordon. 

”Vi har sett satsningar som Car2Go och DriveNow lanseras men inte lyckats bli långlivade. Det är synd att affärsmodellerna inte hållit med tanke på att det är precis vad svenskarna vill ha”, säger Johan Wijkander, nordenchef på Freetrailer, i en kommentar. 

Av de tillfrågade svenskarna i undersökningen svarade 52 procent att de kan tänka sig att dela fordon, 36 procent kan tänka sig dela verktyg och redskap och 20 procent kan tänka sig att dela bostad.

 

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.