Cirkulär ekonomi
Forskarrapport: Stora potentiella risker när matproduktionen ska bli cirkulär
Publicerad: 21 mars 2022, 11:10
Friterade insekter. För en mer cirkulär mat- och livsmedelskedja krävs forskning för att täppa igen de kunskapsluckor som finns, främst när det gäller olika risker. Foto: stockphototrends
EU:s livsmedelsstrategi och plan för cirkulär ekonomi skapar utmaningar för mat- och livsmedelskedjan. Nu har forskare kartlagt forskningsläget och efterlyser forskning på framtida potentiella risker som måste hanteras och minimeras.
Ämnen i artikeln:
MatavfallÅteranvändningCirkulär EkonomiJordbrukLivsmedelsindustrinMatsvinnForskningÅtervinningAvfallDet finns en mängd potentiella framtida risker när matproduktionen och livsmedelssektorn ska bli mer cirkulär. Det konstaterar forskare som fått i uppdrag att kartlägga forskningsläget och sammanställa riskerna för människors
Läs vidare –
starta din prenumeration.
Första 30 dagarna utan kostnad
Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.