Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cirkulär ekonomi

Forskarrapport: Stora potentiella risker när matproduktionen ska bli cirkulär

Publicerad: 21 mars 2022, 11:10

Friterade insekter. För en mer cirkulär mat- och livsmedelskedja krävs forskning för att täppa igen de kunskapsluckor som finns, främst när det gäller olika risker.

Foto: stockphototrends

EU:s livsmedelsstrategi och plan för cirkulär ekonomi skapar utmaningar för mat- och livsmedelskedjan. Nu har forskare kartlagt forskningsläget och efterlyser forskning på framtida potentiella risker som måste hanteras och minimeras.


Ämnen i artikeln:

Cirkulär EkonomiJordbrukLivsmedelsindustrinMatavfallMatsvinnForskningÅtervinningAvfall

Det finns en mängd potentiella framtida risker när matproduktionen och livsmedelssektorn ska bli mer cirkulär. Det konstaterar forskare som fått i uppdrag att kartlägga forskningsläget och sammanställa riskerna för människors

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.