Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cirkulär ekonomi

Gap-analys avslöjar långsam utveckling

Publicerad: 25 februari 2021, 15:54

Norge kan tjugodubbla den cirkulära andelen i ekonomin. För detta krävs bland annat att norrmännen enbart äter inhemskt producerat kött, att matsvinnet upphör samt att man ökar livslängden på elektronik.

Foto: Jeanette Hie

En cirkulär gap-analys som publicerades i augusti visar att endast 2,4 procent av norsk ekonomi är cirkulär. Nu väcks krav på en likadan analys i Sverige för att inte leva i en falsk bild av verkligheten.


En cirkulär gap-analys syftar till att visa hur stort gap, eller avstånd, som måste överbryggas för att nå målet om en helt cirkulär ekonomi och nå hållbarhetsmålen, Parisavtalet och EU:s

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.