Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cirkulär ekonomi

Höga priser på begagnad IT

Publicerad: 18 februari 2021, 10:48

Organisationer redo att byta ut fem till åtta år gammal IT ska passa på. Enligt återanvändningsbranschen har andrahandsvärdena stigit kraftigt.

Foto: Pontus Lundahl, Christine Olsson och Tomas Oneborg TT

Värdet på fem till åtta år gamla datorer har aldrig varit högre och företag i återvinningsbranschen uppmanar nu organisationer att låta gammal IT-utrustning bli en del av den cirkulära ekonomin i stället för att slängas eller stå och samla damm i ett förråd.


Värdet på begagnade IT-produkter har ökat kraftigt, i vissa fall med 100 procent, på den globala marknaden. Det uppger företaget Inrego, som köper in, renoverar och säljer begagnad IT-utrustning. Inrego

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.