Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cirkulär ekonomi

Mindre företag ska sporras i cirkulär ekonomi

Publicerad: 19 november 2021, 10:37

Delegationen för cirkulär ekonomi siktar in sig på mindre företag.

Foto: Getty Images

Delegationen för cirkulär ekonomi sjösätter ny satsning på att få små och medelstora företag att bli mer cirkulära.


Ämnen i artikeln:

Cirkulär Ekonomi

Ett nytt initiativ från Delegationen för cirkulär ekonomi ska uppmuntra små och medelstora företag att ta steg framåt i omställningen till en cirkulär ekonomi. Projektet ”Kickstart cirkulär ekonomi” har nu fått klart med finansiering från Vinnova och kommer omfatta 40 företag.

”Vi vill få i gång en rörelse bland mindre företag och få dem att inse affärsmöjligheterna med en cirkulär ekonomi. Genom pilotprojektet kan vi också hitta en arbetsmodell som vi kan använda för att rulla ut en kickstart i hela landet”, säger Mats Lundin på Sustainable Productio vid Södertälje Science Park som koordinerar projektet, i en kommentar.

Syftet med projektet är att företagen ska få insikt i, och medvetandegöras om, möjligheterna med en cirkulär transformation och varför cirkulära produktlivscykler är viktiga. Den sammanlagda budgeten för projektet är 2 700 000 kronor och sammanlagt tre till fyra grupper med åtta till tio företag i varje kommer att delta i projektet. 

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Cirkulär Ekonomi

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.