Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cirkulär ekonomi

Nu startar försäljning av återanvända reservdelar för datorer

Publicerad: 22 januari 2021, 10:44

Företget Inregeo börja sälja reservdelar från de datorer som inte kunde återanvändas.

Foto: Aigars Reinholds

Det ett ökat intresse för återbruk av IT-utrustning. Reservdelar från datorer som inte kunde återanvändas blir en ny produkt för en av de stora aktörerna på den svenska marknaden.


Företaget Inrego, som profilerat sig genom försäljning av begagnad IT-utrustning, lanserar nu en ny produktgrupp, nämligen reservdelar från de datorer som inte kunde återanvändas. Till en början kommer reservdelar säljas för några utvalda datormodeller, med ett ökat sortiment allt eftersom. Inrego Norden ser ett ökat intresse för återbruk av IT-utrustning. 

”Omkring 80 procent av klimatpåverkan från en dator kommer från produktionen. Därför är det enskilt bästa vi kan göra för att minska klimatpåverkan från våra datorer att använda produkterna längre, samt att se till att de återanvänds när du är klar med dem. Därför känns det som ett steg i rätt riktning att hjälpa till så att alla kan reparera sina produkter på hemmaplan och på ett hållbart sätt”, säger Sebastian Holmström, Circular Strategy Lead på Inrego, i en kommentar. 

Inrego framhåller att företag som baserar sin affärsmodell på återanvändning spelar en viktig roll för att bygga upp kretsloppet för hållbar återanvändning av använd IT-utrustning globalt. 

”Vi jobbar för att främja en cirkulär ekonomi över dagens linjära och för att vi ska hålla oss inom jordens planetära gränser”, skriver Inrego i en kommentar till den nya produktgruppen.

 

Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.