Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cirkulär ekonomi

Premiär för unik svensk miljöteknik i Tyskland

Publicerad: 4 september 2020, 09:46

Ragn-Sells och tyska Gelsenwasser bygger världens första anläggning för utvinning av fosfor från förbränt avloppsslam. På bilden en skiss av en anläggning med snarlik teknik, som Ragn-Sells planerar i Sverige för att utvinna värdefulla resurser ur flygaska från avfallsförbränning.

Foto: Ragn-Sells

Tyskland blir nu först med en anläggning för utvinning av fosfor från förbränt avloppsslam. Miljöföretaget Ragn-Sells innovationsbolag Easy Mining står för tekniken. En liknande anläggning på svensk mark får vänta då det här saknas lagkrav på återvinning av kritiska resurser som till exempel fosfor.


Miljöföretaget Ragn-Sells och det tyska energiföretaget Gelsenwasser ska bygga en ny anläggning för utvinning av fosfor från förbränt avloppsslam. Anläggningen kommer att vara den första i en planerad utrullning av

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.