Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Cirkulär ekonomi

”Svenska finanssektorn har mer att lära om cirkulär ekonomi”

Publicerad: 26 November 2014, 07:49

Hur ska försäkringsbolag hantera när allt fler börjar dela på resurser? Det är en av frågorna för finansbranschen som ligger efter i anpassningen till den cirkulära ekonomin.


Ämnen i artikeln:

CradlenetMiljöaktuellt

Den här artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 25 november.

Igår anordnade nätverket Cradlenet ett frukostseminarium där utgångspunkten var frågan om hur ekonomin kan bli mer cirkulär och om finanssektorn är redo för ett sådant systemskifte. Hur ska exempelvis försäkringsbolag hantera en situation där allt fler börjar dela på resurser?

Johan Sidenmark från Cradlenet säger till Miljöaktuellt att Sverige ligger lite efter då det kommer till de här frågorna. Han tycker att svenska företag kan vara mer proaktiva.

– Många som jobbar med hållbarhetsfrågor säger att om de skulle gå tillbaka och prata cirkulär ekonomi med ledningen skulle de inte veta vad det är. Många säger också att de inte känner någon efterfrågan från kunder.

Företag borde i stället titta på vilka nya intressanta produkter som kan erbjudas, anser Johan Sidenmark.
– Företag jobbar kanske med csr, men just cirkulär ekonomi och nya, lite mer komplexa affärsmodeller har de inte riktigt börjat titta på.

Läs mer om Cradlenet här.

Anders Hellberg

Ämnen i artikeln:

CradlenetMiljöaktuellt

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.