Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cirkulär ekonomi

Sweco anställer expert inom cirkulär ekonomi

Publicerad: 4 december 2017, 08:25

Sweco anställer den brittiska miljökonsulten Alastair Carruth för att leda företagets satsning på cirkulär ekonomi.


Ämnen i artikeln:

Cirkulär Ekonomi

Under de senaste åren har Alastair Carruth lett flera projekt inom cirkulär ekonomi i Storbritannien. Han har också varit med och utvecklat nya affärsmodeller.
– På Sweco har vi jobbat med att skapa fungerande cirkulära stadsdelar långt innan ordet cirkulär ekonomi fanns på agendan. För oss handlar cirkulär ekonomi om att alla delar i ett resursflöde har ett värde. Vi har idag flera experter som arbetar med cirkulär ekonomi och vi ser ett ökat behov, därför har vi anställt ytterligare en expert, säger Sara Nordgaard, marknadskommunikatör på Sweco Sverige till Aktuell Hållbarhet.

Hur kom det sig att ni fick upp ögonen för Alastair Carruth?
– Alistar sökte sig till oss eftersom han och hans svenska fru ville flytta till Sverige. Vi nappade direkt.

Hur kan Sweco tjäna pengar på cirkulär ekonomi?
– Den cirkulära och uppkopplade, hållbara staden är framtiden. Här flödar vatten, energi och avfall. Om man kan göra dessa tekniska flöden cirkulära, och dessutom koppla samman dem så minskar stadens påverkan på omgivningen samtidigt som kostnaderna minskar. Alastair Carruth kommer att ha i uppdrag att utveckla affären cirkulär ekonomi både inom Sweco och för våra kunder.

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

Cirkulär Ekonomi

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.