Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag20.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Energi

10 miljarder investeras i förnybar energi

Publicerad: 27 Augusti 2009, 07:55

Södra och norska Statkraft tecknar nytt avtal som omfattar investeringar på 10 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Förnybar EnergiVindkraft

I veckan tecknade Södra ett avtal med norska Statkraft om samarbete kring förnybar energi. Avtalet rör både vindkraft och leveranser av biobränsle, fjärrvärme och elektricitet. Enligt tidningan ATL handlar det om investeringar på 10 miljarder kronor.
– Genom ett brett samarbete med Europas största tillverkare av uthålligt producerad el så får Södra en stark partner med gemensamma ambitioner, säger Södras koncernchef Leif Brodén i en kommentar.

Samarbetet om vindkraft kommer att drivas i ett gemensamt bolag för utveckling och utbyggnad av vindkraftverk på Södras markområden. Enligt avtalet köper Statkraft 90 procent av det befintliga bolaget Södra Vindkraft AB.

I avtalet finns redan idag planer på cirka 300 vindkraftverk med en produktion på 1,6 TWh per år. Avtalet om biobränse handlar om att Södra ska leverera biobränsle till Statkrafts fjärrvärmeanläggningar i Sverige.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Förnybar EnergiVindkraft

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.