Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag25.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Energi

Aktivister protesterar mot nya finska kärnkraftverk

Publicerad: 10 Maj 2010, 10:36

Finska anti-kärnkraftgrupper vill stoppa den finska regeringens förslag om nya kärnkraftverk. Sittandes kommer aktivisterna blockera vägarna till kärnkraftverken i Olkiluoto.


Ämnen i artikeln:

Kärnkraft

För två veckor sedan presenterade den finska regeringen ett förslag om att ytterligare två kärnkraftverk ska byggas i landet. Det är de två privatägda kraftbolagen Teollisuuden Voima, TVO, och Fennovoima som föreslås få bygga kärnkraftverken.

Nu svarar finska anti-kärnkraftgrupper med en öppen allmän aktion på den finska regeringens förslag. Den 28 augusti planeras en fredlig blockad vid kärnkraftverken i Olkiluoto i västra Finland. Den plats där TVO:s reaktor är tänkt att byggas.

De nätverk och organisationer som står bakom aktionen är Nuclear Free Finland, Jordens vänner i Finland, Kvinnor mot atomkraft, Kvinnor för fred och Aktionsgruppen för ett atomkraftsfritt Åland.

I ett pressmeddelande
meddelar grupperna att syftet med aktionen är att stoppa kärnkraften. Aktionen kommer att utföras genom att aktivisterna sittandes blockerar de vägar som leder till kärnkraftverken Olkiluoto.

Cathrine Beijer

Ämnen i artikeln:

Kärnkraft

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.