Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Energi

Amerikaner okunniga om energibesparingar

Publicerad: 19 Augusti 2010, 06:48

En ny studie visar att amerkanska hushåll har dålig kunskap om hur man sparar enerig.


USA står för över 20 procent av de globala koldioxidutsläppen. Nu visar en ny studie att amerikanerna helt enkelt inte vet hur man sparar energi. Det rapporterar SR Vetenskapsradion som tagit del av studien "Public perceptions of energy consumption" som publicerats i den vetenskapliga tidskriften PNAS.

I intervjuundersökningen svarade en stor majoritet saker som att "släcka ljuset" eller "sluta köra bil". Bara ett fåtal föreslog lågenergilampor eller bränslesnåla bilar. Enligt studien överskattar också många amerikaner de små energibesparande åtgärdena samtidigt som man underskattar andra energibesparingar som att tvätta kläder på lägre temperaturer eller att inte använda torktumlare.  
– Undersökningen avslöjar inte bara en kunskapsbrist bland amerikanerna, där finns också den seglivade missuppfattningen att energibesparing är lika med sämre levnadsstandard, säger Linköpingsforskaren Jenny Palm till Vetenskapsradion.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.