Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Årets Gröna Innovatör – Energimyndigheten

Publicerad: 15 mars 2011, 10:21

Myndigheten visar var skåpet ska stå. En datorhall med UPS-system baserat på likström och solcellspaneler resulterar i vinnare av priset Årets Gröna Innovatör.

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Energimyndigheten vinner det nyinstiftade priset Årets Gröna Innovatör i tävlingen Årets Gröna Datorhall. Det meddelar myndigheten som får priset för ”att de varit pionjärer vad gäller de senaste tekniska lösningarna såsom att kombinera solcellspaneler och att via ett UPS-system som baserar sig på likström försörja både servrar, SAN och switchar och därmed minska energibehovet i serverhallen”.

”Jag är självklart mycket nöjd med att vi vunnit priset för "Årets gröna innovatör". Det är extra roligt med tanke på att vi tävlar mot mycket stora företag och att vi får chans att visa att vi lever som vi lär.  Vår avsikt är att gå vidare med energieffektiviseringen och att vara ledande inom grön IT”, sägerBjörn Lundkvist i en kommentar.

Energimyndighetens serverhall har minskat sin energiförbrukning trots en ökad belastning. Besparingen från 2007 till och med 2010 uppges vara 56 procent. Fjolårets vinnare i tävlingen som instiftades av Coromatic 2008 var modeföretaget H&M.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev