Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Energi

Bioenergin större än oljan

Publicerad: 18 Oktober 2011, 05:41

Bioenergianvändningen slår nya rekord i Sverige och bioenergin har nu gått om oljan som det största energislaget i landet.


Ämnen i artikeln:

Skog

Biobränslet stod 2010 för 32 procent av den slutliga energianvändningen i Sverige. Det är mer än energislagen olja, kärnkraft och vattenkraft vart och ett för sig. Beräkningen kommer från Svenska bioenergiföreningen – Svebio.
– Sverige är faktiskt unikt och ett gott exempel för andra länder hur den förnybara energin kan utvecklas, säger Svebios Gustav Melin till Dagens Industri.

Dagens Industri berättar ocks att avverkningsrester och spill från skogen idag omsätter miljardbelopp som bioenergikälla. Enligt Dagens Industri ligger försäljningen idag långt över 100 miljarder kronor årligen.
– Det har varit en fantastisk utveckling. Bioenergin har slagit rekord i princip årligen under de senaste 20 åren, säger Gustav Melin till DI.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Skog

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.