torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Biogasbranschen ryter till: Återinför genast skattebefrielsen

Publicerad: 5 april 2023, 08:58

Malin Dahlroth, vd för Sysav, Tony Clark, vd för Avfall Sverige och Maria Malmkvist, vd för Energigas Sverige, är tre av de nästan 70 personer som skrivit under uppropet till den svenska regeringen.

Foto: Pressbild/Sysav, Rosie Alm, Pressbild/Energigas

I ett brev till flera ministrar och riksdagsledamöter kräver biogasbranschen att regeringen ska agera för att åtgärda de ”förödande konsekvenser” som redan börjat visa sig.

Ämnen i artikeln:

RegeringenLrfIndustri

Jesper Saltebro

jesper.saltebro@aktuellhallbarhet.se


Aktuell Hållbarhet har tidigare skrivit om biogasdomen som avkunnades i EU-domstolen strax före jul. Domen överklagades aldrig och har vunnit laga kraft, vilket innebar att Skatteverket satte stopp för ansökningar om skattebefrielse för biogas och biogasol. Redan nu har domen börjat få ”förödande konsekvenser”, det menar i alla fall flera kända namn och aktörer i den svenska biogasbranschen eller närliggande sektorer i ett brev till sex av regeringens ministrar och ett halvtannat dussin riksdagsledamöter. Där varnas för omfattande konkurser, indragen kollektivtrafik och en utebliven eller försenad klimatomställning hos de företag, kommunala verksamheter och lantbrukare som drabbas av skattesmällen. I brevet uppmanar de regeringen att göra tre saker:

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev