Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Bostadsbolag prisas för energieffektivisering av miljonprogram

Publicerad: 24 november 2010, 08:03

Årets Stora Energipriset går till…


Alingsåshem och vd:n Ing-Marie Odegren tar idag emot Stora Energipriset av teknikkonsulten Sweco. Priset får de för renoveringen av bostadsområdet Brogården.

Motiveringen lyder:
”Stora Energipriset 2010 tilldelas AB Alingsåshem. Företaget har med ett väl strukturerat kvalitetsarbete utvecklat passivhuskonceptet och visat värdet av att samordna energieffektivisering med andra renoveringsåtgärder. Man har med precision uppnått såväl högt satta energimål som många andra tekniska och sociala fördelar.

Projektet Brogården är ett gott exempel på hur hus, typiska för miljonprogrammet, kan rustas för framtiden och bör tjäna som en inspirerande förebild för andra fastighetsägare i Sverige.”

‒ Det finns omkring 650 000 likande bostäder att renovera. Många har därför mycket att lära av Alingsåshem. Projekt av det här slaget är avgörande om vi ska nå de mål som Sveriges riksdag har satt upp om att minska användningen av energi med 20 procent till 2020, säger Eva Nygren, vd för Sweco Sverige i ett pressmeddelande.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.