Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Cisco presenterar ny energidisplay

Publicerad: 30 juni 2010, 07:46

Med Ciscos ”Home Energy Controller” kan användaren med hjälp av en pekskärm övervaka och programmera sin elanvändning för att minska energianvändningen och utnyttja de lägre priserna under lågtrafik.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Cisco Systems presenterade igår ett nytt energiledningssystem kallat ”Home Energy Controller”. Till en början kommer det att testas av elleverantören Duke Energys kunder, som redan har smarta mätare installerade.

Den trådlösa energidisplayen rapporterar hemmets elanvändning och styrs med hjälp av en pekskärm. Användarna kan programmera enheten så att den till exempel startar en diskmaskin mitt i natten då elen är som billgast. Eller så kan varmvattenberedaren tillfälligt skruvas ner under varma dagar för att minska nätets belastning.

Smarta mätare blir allt vanligare, men samtidigt växer insikten att de måste kombineras med lättanvända energiledningssystem så att kunderna verkligen kan dra nytta av realtidsinformationen.

– Kunderna vill minska kostnaden för sin elanvändning, men det måste vara enkelt. Med Ciscos beprövade expertis inom IP-baserade öppna nätverkssystem är vi övertygade om att vårt samarbete kommer att resultera i en lättanvänd lösning som innebär riktiga besparingar för kunderna, säger Gianna Manes, chef på Duke Energy, till CNET News.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.