Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Energi

Därför får Arlanda Stora Energipriset

Publicerad: 20 november 2009, 12:22

Luftfartsverket och Arlanda Energi får ta emot Stora Energipriset. Flygplatsen Arlanda har minskat din energianvändning väsentligt de senaste åren.


Ämnen i artikeln:

AffärerCsr

Det är teknikkonsulten Sweco som delar ut det årliga priset. Arlanda Energi startade sin verksamhet 2006 för att hantera alla energifrågor på flygplatsen. De senaste åren har flygplatsen Arlanda minskat sin energianvändning med 25 procent.

Enligt juryn har en tydlig målstyrning och en aktiv medverkan från ledningen bidragit till det prisvärda resultatet. Nu sprids också affärsmodellen till andra flygplatser så att de också kan bli mer energisnåla.
– Vi har jobbat målmedvetet med energifrågan i flera år. Resultatet talar sitt tydliga språk. Vi har lyckats minska vårt behov av värme och el med lika mycket energi som används för hela Landvetters flygplats, säger Kenth Arvidsson som är vd för Arlanda Energi.

Stora Energipriset har delats ut sedan 1984.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

AffärerCsr

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.