Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Därför vill EU-parlamentet stoppa kärnkraften i Belarus

Publicerad: 11 februari 2021, 10:20

En expertgrupp från nio länder under ledning av generaldirektören för det finska strålnings- och kärnkraftssäkerhetsverket har den här veckan besökt det belarusiska kärnkraftverket Astravjets.

Foto: Belarusian NPP

EU-parlament agerar nu för att förmå EU vidta åtgärder som stoppar ingångsättandet av kärnkraftverket Astravjets i Belarus tills dess att alla internationellt överenskomna säkerhetskrav är uppfyllda.


I dag kommer EU-parlamentet ta ställning till en resolution om det belarusiska kärnkraftverket Astravjets, bara kilometer från EU:s gräns. Regimen i Belarus planerar för att kärnkraftverket ska tas i kommersiellt

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.