Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Energibolaget som ger bort smarta elmätare

Publicerad: 2 november 2010, 06:28

Brittiska gas- och elleverantören First:Utility erbjuder sina 45 000 kunder gratis smarta elmätare.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

First:Utility meddelar att de blir det första energibolaget att påbörja Storbritanniens rikstäckande kampanj för energieffektiva smarta gas- och elmätare. Företaget startade en regional lansering redan förra året, men hindrades av den överväldigande efterfrågan. Nu ska man dock leverera smarta realtidsmätare till alla sina kunder i Storbritannien.

Smarta mätare är första steget i ett åtgärdspaket som regeringen har lanserat och som går ut på att uppgradera elnätet och stödja utbyggnaden av förnybara energisystem. Storbritannien planerar att installera 47 miljoner mätare innan 2020, även om det har rests tvivel inom energibranschen om huruvida detta mål är realistiskt, skriver BusinessGreen.

En färsk marknadsundersökning visar att 48 procent av de brittiska konsumenterna vill ha smarta mätare inom de närmsta 12 månaderna. Två tredjedelar anser dock att energibolagen bör stå för kostnaden. First:Utilitys koncernchef Mark Daeche säger att resultaten var väntade, eftersom kunderna blir allt mer medvetna om fördelarna med smarta mätare.

– Hushåll i Storbritannien kan nu dra nytta av de fördelar som smarta mätare medför. Allt från att tydligare kunna se sin egen energiförbrukning till att kunna kontrollera att räkningarna stämmer, vilket innebär att hushållen själva kan ta kontroll över sin energianvändning.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.