Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Energimyndighetens expert knäckte extra för lobbyorganisation

Publicerad: 6 oktober 2011, 07:18

Energimyndigheten har låtit en av sina experter betalas av en lobbyorganisation, avslöjar granskning.


Ämnen i artikeln:

EnergimyndighetenVattenkraft

Svensk Energi är en branschorganisation som företräder energibranschen och försvarar medlemsföretagens ekonomiska intressen. Nu avslöjar tidningen Riksdag & Departement att branschorganisationen avlönat en av Energimyndighetens experter – Susan Linton.

Susan Linton har varit tjänstledig på deltid för att arbeta åt Svensk Energi i en utredning om "Vattenkraftens roll i ett hållbart energisystem". Susan Linton har arbetat som sekreterare under Energimyndighetens förrförre generaldirektör Thomas Korsfeldt.

På Energimyndigheten, som varit informerad om uppdraget, har man emellertid inte varit oroliga för att Susan Linton sitter på två stolar.
– Jag har stort förtroende för henne och vet att hon inte blandar ihop rollerna, säger nya generaldirektören Andres Muld till R&D.

Susan Linton har emellertid inte fått arbeta med vattenkraftsfrågor på Energimyndigheten under utredningens gång, och hon kommer heller inte att få göra så under en övergångsperiod.
– Vi vill inte hamna i en situation där någon ifrågasätter det hon gör, säger Andres Muld till R&D.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.