tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Energisektorn klarar ökad efterfrågan från elbilsmarknaden

Publicerad: 18 januari 2018, 09:53

Energisektorn kommer inte att ha några problem att möta den ökande efterfrågan från en växande elbilsmarknad. Det fastslås i en ny rapport.

Ämnen i artikeln:

Hållbara TransporterBioenergiBiogasElbilar

Inom 20 år beräknas elbilarna ha tagit över en stor del av den europeiska bilmarknaden. Men samtidigt som utvecklingen upplevs som hoppfull av de flesta uppkommer nya frågor, som: hur ska energisektorn klara den växande efterfrågan från elbilarna?

I en ny studie från det brittiska analysföretaget Aurora Energy Research har man studerat Tyskland för att se hur den tyska energimarknaden kommer klara av att möta efterfrågan från elbilsflottan, som beräknas uppgå till 40 procent 2035. Slutsatsen är att energibolagen inte kommer att ha några problem att leva upp till elbilarnas energibehov, som kommer att uppgå till 31 terawattimmar, eller en ökning på fem procent jämfört med dagens behov.

Idag finns omkring 45 miljoner personbilar i Tyskland. Endast 0,1 procent av dem är elbilar men 10 procent av bilflottan byts ut varje år och antalet elbilar ökar i takt med att priserna på batterier sjunker. 2035 beräknar Aurora att elbilar kommer att släppa ut 40 procent mindre koldioxid än fossilbilar, trots att fossilbilarna kommer att ha betydligt mer effektiva motorer än idag. Det rapporterar Reuters.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev