Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Energi

EU-källor: Kommissionen kommer sätta energimål på 30-35 procent

Publicerad: 26 Maj 2014, 07:37

Senast i oktober i år väntas EU:s medlemsländer enas om de framtida energi- och klimatmålen för 2030. Mycket av debatten har kretsat kring hur många mål unionen ska ha och hur pass bindande de ska vara.


Ämnen i artikeln:

Reuters

I januari presenterade kommissionen sitt 2030-förslag. Det innehöll ett utsläppsmål på 40 procent och ett förnybart mål på 27 procent. Men energieffektiviseringsmålets vara eller icke-vara ville kommissionen vänta med att bestämma sig för, tills utvärderingen av energieffektiviseringsdirektivet är klar. Den väntas bli färdig i augusti. EU-parlamentet, däremot, har dock enigt backat upp tre mål.

Enligt källor som nyhetsbyrån Reuters har pratat med ser det nu ut som att kommissionen kommer att ställa sig bakom ett mål för energieffektivisering. Målet väntas landa på mellan 30 och 35 procent till 2030, enligt källorna, och blir bindande på EU-nivå men inte för varje medlemsstat.
Reuters skriver att Ukrainakrisen har väckt frågan än mer, då Ukraina är ett transitland för mer än hälften av den ryska gas som exporteras till Europa.

Den här nyheten kommer från omvärldsbevakningstjänsten Miljöaktuellt Idag. Pröva en månad gratis nu. Klicka här!

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Reuters

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.