Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

EWEA efterlyser bindande mål för förnybar energi

Publicerad: 17 mars 2011, 10:46

För att EU ska klara de långsiktiga målen krävs längre bindande mål för förnybar energi, skriver europeiska vindkraftsorganisationen EWEA i en ny rapport.

Ämnen i artikeln:

Förnybar EnergiVindkraft

Europeiska vindkraftsorganisationen EWEA menar att EU bör fastställa bindande mål för förnybar energi till 2030. Detta för att säkerställa de investeringar som krävs för att nå de långsiktiga målen, skriver ATL.

– EU:s mål om 20 procent förnybar energi till 2020 har varit en av de främsta drivkrafterna för den kraftfulla utbyggnaden av förnybar energi i både Europa och Sverige på senare tid. Genom att fastställa ett mål även för 2030 kan den förnybara energin fortsätta att utvecklas lika positivt, säger Eric Birksten vid Svensk Vindenergi i en kommentar till tidningen.

I rapporten ”EU Energy Policy to 2050” framhåller EWEA vikten av en ambitiös EU-politik på vindkraftområdet även efter 2020. Bindande mål för den förnybara energin till 2030 kan vara ett steg i rätt riktning för att klara EU-kommissionens långsiktiga mål om att minska utsläppen med 80 procent innan 2050.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev