fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Facebook-appen som har koll på din energianvändning

Publicerad: 4 april 2012, 09:21

Nu kan du enkelt dela med dig av statistik över din energianvändning på Facebook. Och jämföra siffrorna med dina vänners.

Ämnen i artikeln:

FacebookBioenergiBiogasEnergieffektivisering

Facebook har tillsammans med Opower och National Resource Defense Council (NRDC) tagit fram en Facebook-app, som man hoppas ska leda till mer diskussioner kring energianvändning och energieffektivitet, skriver Treehugger.

Appen importerar data direkt från 16 olika energibolag, men om ditt energibolag inte finns med bland dessa kan du självklart knappa in informationen manuellt. Energianvändningen jämförs sedan med dina vänners, och med hem av samma storlek. På så sätt hoppas företagen skapa både debatt och tävlan.

Varken Microsofts eller Googles energianvändningsappar slog stort, men den här har fördelen att Facebook är inblandade, vilket betyder att man inte måste logga in på en separat app för att kolla siffrorna.

Appen, som finns att ladda ner här, är för närvarande i beta-stadiet. Tanken är att fler partners och funktioner ska läggas till under de kommande månaderna.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev