Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Energi

Förnybar energi intog Forsmark

Publicerad: 14 juni 2010, 08:02

Vid 8-tiden på morgonen tog sig aktivister från Greenpeace in på det skyddade området kring Forsmarks kärnkraftverk. Aktivisterna var utklädda till förnyelsebara energislag – sol, vatten och vind.


Ämnen i artikeln:

Kärnkraft

Enligt polisen har ett 50-tal aktivister gripits misstänkta för brott mot skyddslagen och olaga intrång. Greenpeace krav är att riksdagen röstar nej till ny kärnkraft den 17 juni. Istället vill man se en satsning på förnybar energi.
– Att ersätta de befintliga kärnkraftverken med ny kärnkraft är att begå ett historiskt misstag. Förnybar energi är ett helt realistiskt, konkurrenskraftigt alternativ som dessutom innebär att man slipper miljöfarlig uranbrytning och radioaktivt avfall som måste isoleras från människor och natur i över 100 000 år, säger Ludvig Tillman som är talesperson i energifrågor på Greenpeace.

Polis och vakter fick brottas med de förnybara energislagen. Foto: Greenpeace.

Till TT berättade Ludvig Tillman att många av Greenpeace-aktivisterna blev nedbrottade så fort de kom in på området, men att några ändå lyckades ta sig in.

Utklädda till förnybara energikällor – sol, vatten och vind – tog sig Greenpeace-aktivister upp på Forsmarks kärnkraftverks tak.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Kärnkraft

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.